^Lap teteje

FISH HUNTER

Keresés a webáruházban


Részletes keresés

Felíratkozás hírlevélre

HTML formátum?

 Rakós botos horgászat kezdőknek.

 

Mi is a rakós bot?

Első ránézésre olyan, mint egy spiccbot. Mégis sokban eltér tőle. A spiccbot teleszkópos rendszerű míg a rakósbot "a nevéből is adódik" rakós rendszerű. Amíg a spiccbotnál a szerelék alkalmazása megyegyezik a bot hosszával, a rakósbotnál csak töredéke a bot hosszának. Ahhoz pedig, hogy a megakasztott halat a kezünkbe emelhessük, előbb a botot hátra kell tolni és szét kell szedni, azaz le kell rövidíteni közel akkorára mint a szerelék.A leglényegesebb eltérés a spiccbotos és rakósbotos horgászat között  azonban nem ezekben az egyébként látványos és némi gyakorlatot igénylő mozdulatban van,hanem abban, hogy a rövidítésnél  gyakorlatilag mindig ideálisan rövid zászlóval " azt a zsinór részt nevezzük így,ami a bot spiccétöl az úszóig tart" a bot spicce alatt horgászhatunk.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben ...

FInomszerelékes módszerek III.
A Rezgőspicces (Pickeres és Feederes) horgászat
A horgászat utolsó évtizedében talán a - bojlizás oldalvizén felkapaszkodva - leggyorsabb és legkomolyabb fejlődésen a rezgőspicces módszer ment át. A szédületes választéknak köszönhetően ma már tudunk extra finom módszerekkel apróhalakra horgászni és léteznek a távdobásokra alkalmas, kiemelten erős (extrém heavy feeder) rezgőspicces botok, amelyekkel már nagy távolságra, kapitális halakra is eredményesen vadászhatunk. Ez a módszer úgy lett egyre hatékonyabb fegyverünk, hogy közben megőrizte finomszerelékes tulajdonságai túlnyomó többségét. Növekedtek a fogási eredményeink, a versenyeken használt csúcstechnológiák hozzáférhetővé váltak a hétköznapi horgászok számára is. Érdemes tehát foglalkozni ennek a módszernek az áttekintésével is.

Bővebben ...

Finomszerelékes módszerek II.

A Matchbotos horgászat

Amikor nem táplálkozik intenzíven a hal, kora tavasszal, hideg vízben szeretnénk távolabbi részeket is meghorgászni, de azt spiccbottal már nem érjük el és nagyobbacska halak is megjelenhetnek etetésünkön, vagy csak egyszerűen szeretnénk néhány órás intenzív horgászat során egy jót szórakozni ekkor jön el a matchbotok ideje. Nekem nem számít az évszak, bátran alkalmazom a finomszerelékes horgászatnak ezt a módját, ahol csak tehetem. A finom kis érzékeny botokkal érezni lehet a hal minden rezdülését. Komoly erőpróbát, de ugyanakkor feledhetetlen élményt is nyújthat egy néhány kilós, erősebben védekező hal kifárasztása.

Bővebben ...

Finomszerelékes módszerek I.

A spiccbotos horgászat

Van, aki él-hal érte és egész évben spiccbotozik, van, aki nem igazán bízik a vékony zsinórokban, apró horgokban és az érzékeny botokban. Jómagam mindig szívesen nyúlok felszerelésem ezen részéhez még keményebb pályákon is. Fogom is a halat rendesen, aztán persze melegszik az idő és jön valami komolyabb fenevad, megtép és ráébreszt a módszer korlátaira. Ekkor kis időre félreteszem a cuccot, hogy aztán a következő kapásszegény időszakban újra elővehessem. Nem szépítem, nagyon kedvelem és nagyra értékelem a spiccbotos úszózást. Persze a magam módján alkalmazva, évtizedes tapasztalataimat felhasználva, néha kissé leegyszerűsítve örömmel horgászom match, feeder, vagy bolognai botjaimmal is. Minden alkalommal próbálom azokat a bizonyos képzeletbeli eredményességi határokat kissé felfelé tolni. Ennek a mottónak a jegyében kezdtem ezt a tavaszt is. Bár előző írásomban már foglalkoztam a tavaszi horgászattal, most a szárnyaikat próbálgató, kezdő finomszerelékes horgászoknak szeretnék újból segíteni ezzel az összefoglaló, rendszerező sorozattal, melynek első elemének a spiccbotos horgászatot választottam.

Bővebben ...

Facebook

Látogatók

Mai nap 13

Tegnap 21

Ezen a héten 115

Ebben a hónapban 496

Összes 133218

Currently are 3 guests and no members online

Copyright © 2013. FISH HUNTER  Rights Reserved.